به گزارش مهر این درخت کهنسال به عنوان سند طبیعی و قدیمی در اقدامی خودسرانه و نابخردانه توسط یکی از مالکین منطقه قطع شده است در حالیکه درخت یاد شده جز اشجار شناسایی شده سازمان تحقیقات جنگلها و مراتع کشور بوده است.
مدیرعامل جمعیت اتحاد سبز استان سمنان گفت: بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که مالکین منطقه علت قطع درخت را مزاحمت ریشههای آن برای مسیر قنات و چشمه آب ذکر کرده اند.
محمد حسن بیگی با بیان اینکه دست اندرکاران قنات در منطقه فیخار دامغان عاملان این جنایت در حق طبیعت هستند، گفت: با توجه به اقلیم دامغان و بادهای تند در این منطقه وجود درختانی پهن برگ و با سن بالا برای حفظ وضعیت هوای منطقه بسیار موثر هستند.
وی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات مراتع و جنگلهای کشور با هزینههای میلیونی 400 درخت کهنسال کشور را شناسایی کرد تا از آنها حفاظت ویژه صورت گیرد، گفت: درخت چنار دامغان یکی از این درختان کهنسال بود که این ذخیره ارزشمند ملی با نا آگاهی از بین رفت.
درختان کهنسال در طول سالهای متمادی تنشهای نامساعد اقلیمی و محیطی را پشت سر میگذارند و می توانند منبع مطالعاتی بسیار دقیق و ارزشمندی باشند اما متاسفانه این ذخایر ارزشمند ملی به علت غفلت و نا آگاهی آسیب میبینند و برخی نیز مانند درخت چنار فیخار نابود می شوند.
سهل انگاری در این زمینه گناهی بزرگ است که نه فقط نسل امروز بلکه نسلهای آینده ایران زمین را تحت تاثیر قرار میدهد و باید ضمن پیگیری موضوع به فکر پاسخی برای آیندگان بود.